Andere organisaties

Organisaties die zich inzetten voor ouders die hun kindje zijn verloren die ik je zeker kan aanraden.

Gelukkig zijn er steeds meer mensen die zich inzetten (vaak vanuit eigen ervaring) voor ouders die hun kindje tijdens de zwangerschap zijn verloren. Hierdoor zijn er super fijne en waardevolle sites en webshops tegenwoordig waar je veel informatie en mooie spulletjes kunt vinden. Ik deel hier een aantal waar ik bekend mee ben en je zeker kan aanraden.


Stille Levens Kenniscentrum

Ben je opzoek naar meer informatie en steun rondom het verlies van je kindje?

Ga dan naar de site van het Stille Levens Kenniscentrum. Zij geven meer informatie over rouwen, maar ook over boeken en films rondom dit thema, het registreren van je kindje en nog veel meer. Ze hebben ook brochures gemaakt die je in het ziekenhuis wellicht ook hebt gekregen. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het heel waardevol is om al deze informatie bij elkaar te hebben!

 

 


Steunpunt Nova

steunpunt nova logo

Vooral opzoek naar support en lotgenoten contact?

Neem dan een kijkje op de site van Steunpunt Nova. Een landelijk steunpunt voor ouders die hun baby verliezen. Ze organiseren jaarlijks verschillende bijeenkomsten, waarbij ik zelf ook een lotgenotendag heb mogen meemaken. Ontzettend bijzonder en vooral fijn om zo open met anderen (onbekenden) te kunnen praten over je kindje. Heel waardevol! Ook zorgen zij voor informatievoorziening aan ouders die in het ziekenhuis terecht komen, om hen zo bij te kunnen staan in een hectische, emotionele periode waarin veel op je afkomt.

 


Vlinderkusje

Bij Anja kan je absoluut de mooiste troost artikelen vinden, van prachtige gedichten, beeldjes, tot mooie kaarsjes.

Hier vind je alles om een mooi gedenkplekje te maken voor jouw kindje maar ook inspiratie voor heel veel andere dingen. Om zo je kindje liefdevol te verweven in jouw leven. De naam Vlinderkusje vind ik persoonlijk ook zo mooi en dat ook allemaal vanuit eigen ervaring met het verlies van haar zoontje Boris.